004.jpg

Зразковий дитячий музичний театр «Дзвіночок» відсвяткував своє 15-тиріччя.

До цієї урочистої події колектив, що працює при Палаці дітей та юнацтва, готувався майже півроку.

На початку виступу вихованці всіх вікових груп виконали гімн «Дзвіночка». Далі вистави міксувались з іграми, які проводив ведучий заходу, відеосюжетами про театр та вітаннями гостей.

Першою юні артисти показали виставу, з якої 15 років тому «Дзвіночок» взагалі почав своє існування – «Вовк та семеро козенят». Далі глядачам представили уривки з «Дюймовочки» і «Рогатої кішки» та повну версію «Фарбованого лиса». До речі, остання вистава торік принесла «Дзвіночку» кілька нагород на всеукраїнських та міжнародних конкурсах («Казка в гаю-2015», м. Львів; «Щедрик-ведрик збирає зірочки-2015», м. Хмельницький; «Квітуча Україна», м. Київ)

Свято тривало майже дві години, та всі актори від найменших до уже майже дорослих відпрацювали все, що мали, від початку і до кінця.

Слова вдячності лунали на адресу головного режисера і керівника театру Ірини П’ЯНКОВОЇ, педагогів Тетяни КРЮЧКОВОЇ (хореографія), Марини КАПЛІ (вокал), Анастасії ШАДУРИ (акторська майстерність).

Нагадаємо, музичний театр «Дзвіночок» – це єдиний в Сумах театральний осередок, який працює в жанрі дитячої опери та мюзиклу. Девіз колективу – «Розважуючи – виховуй! За час існування театру було здійснено постановку понад 30 музичних вистав. «Дзвіночок» пропагує творчість сумських письменників. Лібрето для п’єс пишуть місцеві автори: Ганна ПРИХОДЬКО, Ліля ЛАПІНА, Анна КОРШУНОВА. Музику до багатьох спектаклів створив сумський композитор Євген КАРПЕНКО.