Print
Hits: 963

У Сумській публічній бібліотеці відзначили переможців відкритого творчого конкурсу на створення логотипів бібліотек Сумської міської територіальної громади.

У конкурсі змагалися 25 учасників, які надіслали на розгляд комісії 46 ескізів. Це студенти Сумського будівельного коледжу, Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, викладачі та учні Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, мешканці Сумської МТГ та області.

За висновком комісії найкращим проєктом логотипа Сумської публічної бібліотеки визнано роботу студентки Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського Владислави ПАШКОВОЇ. Кращим логотипом Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка стала робота учня 11-го класу Сумської СШ № 29 Рената МОСКАЛЕНКА.

Начальник відділу культури Сумської міської ради Наталія ЦИБУЛЬСЬКА привітала та вручила переможцям грамоти та грошові винагороди. Також відзначили подяками й заохочувальними призами конкурсантів, які не увійшли до числа переможців.

Логотип Сумської публічної бібліотеки являє собою поєднання «Пам’ятника цукру» з книгою: сходинки пам’ятника – у вигляді книжок. Колір – шляхетний смарагдовий.

Логотип Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка символічно поєднує книгу та комп’ютер, які вказують як на традиційні, так і на сучасні напрями роботи бібліотеки. Крім того, логотип містить символ міста – сумки.

Шрифти й кольори представлених логотипів візуально нагадують брендовий стиль Сум.