002.jpg

Відділ культури та дитяча музична школа №1 розпочинають приймати заявки на участь у Всеукраїнському конкурсі юних виконавців на народних інструментах «Віртуози Сумщини – 2024».

До творчого змагання, яке проходитиме в березні наступного року, запрошуються учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, студій музичного виховання, загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів Сумської та інших областей України.

Конкурс проводиться у трьох вікових категоріях: молодша група: до дев’яти років (включно), середня група: з 10 до 12 років, старша група: з 13 до 16 років.

Заявки можна подавати до 1 березня (включно).

Метою конкурсу є виявлення та підтримка талановитої молоді, реалізація творчого потенціалу юних обдарувань, популяризація мистецтва гри на народних музичних інструментах, привернення уваги суспільства до ролі культури та мистецтва у вихованні молодого покоління. А також удосконалення професійної майстерності виконавців на народних музичних інструментах. Окрім цього, проведення такого творчого змагання його організатори прагнуть сприяти обміну досвідом між викладачами шкіл естетичного виховання, розвивати культурні зв’язки, сприяти духовному збагаченню та творчого росту молодих талантів, підвищенню рівня виконавської майстерності, розвитку естетичних смаків юного покоління тощо.

Детальніше про конкурс за цим посиланням