Print
Hits: 644

Юних сумчан запрошують до участі в Національному читацькому марафоні «Діти України читають захисникам».

Його проводить Національна бібліотека України для дітей до Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2024.

Для участі в марафоні необхідно записати горизонтальне відео тривалістю до 2 хвилин зі зверненням до українських військових (усіх чи когось конкретного) і читанням уривка з книги. Читати може як сама дитина, так і разом із братиками, сестричками, друзями, батьками, бібліотекарями й, навіть, тваринками. Можна розіграти уривок у ролях.

Відео необхідно надіслати This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. з позначкою «Марафон читання». У тексті листа необхідно зазначити інформацію про книгу (назву, автора) та про читця/читців (ім’я та прізвище, вік, населений пункт (область)).

«Пам’ятаєте, коли ночі були безпечні, коли зоряне небо не прорізали сирени та свист снарядів, поруч завжди можна було почути тиху мамину колискову, таткову казку? І ніч видавалася не така темна і страшна. Зараз казки для дітей України часто звучать в укриттях. А хто ж почитає підбадьорливу книгу воїну в окопі? Що ж, ми впевнені, наші любі завзяті й сміливі читачі впораються із цим завданням», – зазначають організатори марафону.

Записи приймаються до 20 березня. Під час Всеукраїнського тижня дитячого читання цієї весни їх розмістять на YouTube-каналі «Діти України читають» та Facebook-сторінці НБУ для дітей (надсилання відео автоматично означає згоду батьків, учителів та офіційних представників дитини на публікацію).