002.jpg

У відділі літератури з мистецтва центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся літературно-мистецький вечір з нагоди річниці з дня смерті Василя Стуса.

Ініціаторами проведення заходу під назвою «Як добре те, що смерті не боюся...» виступила громадська активістка Ганна ПРИХОДЬКО та шанувальники української поезії.

Основна літературно-мистецького вечора – популяризувати творчість Василя Стуса, ознайомити з його біографією, виховати у молоді почуття патріотизму, національної самосвідомості, гордості, любові до України.

Захід видався доволі насиченим. У виконанні заслуженого артиста України Василя БУДЯНСЬКОГО звучали українські пісні, вірші поета читали актриса Алла ЛАСТОВЕЦЬКА та громадська активістка Наталія ЛИТВИНЕНКО-ОРЛОВА.

Наприкінці заходу присутні переглянули документальний фільм про життя та діяльність поета – «Василь Стус. Феномен доби». Також відвідувачі літературно-мистецького вечора ознайомились із книжковою добіркою творів Василя Стуса та матеріалами про його життя і творчість.