007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпочав щопонеділкову апаратну нараду зі з’ясування ситуації щодо вибуху в нічному клубі, який стався вихідними.

За інформацією начальника сектору Сумського відділу ГУНП в Сумській області Олександра ДІДУСЬОВА, надзвичайна подія відбулась о 5:35 ранку в неділю, 10 червня. Особа чоловічої статі, підкинула у приміщення розважального закладу вибухонебезпечний предмет – гранату, внаслідок чого постраждали громадяни України. Підозрюваного у вчиненні даного кримінального правопорушення затримали, наразі проводяться всі необхідні слідчі дії. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Якщо говорити про оперативну обстановку, ми детально опрацювали ситуацію, що склалась навколо розважальних закладів, розташованих на території Сум. У результаті аналізу з’ясувалось, що найбільша кількість повідомлень про правопорушення надходить саме з нічного клубу «Луна», – зазначив представник Національної поліції України.

Як повідомила в.о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО, в результаті вибуху було госпіталізовано сімох осіб, п’ятьох – до обласної лікарні, двох – до міської клінічної лікарні № 5. Всім постраждалим надали медичну допомога, загроз життю немає.

Стан здоров’я постраждалого, якому знадобилось оперативне втручання, розцінюється як важкий, решти – середнього ступеню важкості. Одна особа після наданої медичної допомоги самовільно залишила лікувальний заклад.

Олександр Лисенко наголосив, що ця ситуація не залишиться без реагування міської влади, адже сумчани повинні почувати себе у місті безпечно та захищено.

«Треба перевірити, що відбувається в усіх закладах, куди наші містяни ходять відпочивати, аби був порядок і спокій у місті. Непоодинокі сигнали з нічного клубу «Луна» вже надходили, тож виконавчій комітет зобов'язаний відреагувати, і ми спільно з правоохоронними органами повинні взяти відповідний контроль над ситуацією. Те що трапилося, неприпустимо, і міська влада зробить все можливе, аби не сумчани почували себе безпечно», – підсумував очільник Олександр Лисенко.

Крім того, очільник обласного центру зазначив що органи місцевого самоврядування тепер мають повноваження встановлювати графіки продажу алкогольних напоїв суб’єктами господарювання на території міста. Тож для впорядкування діяльності підприємців, які хочуть продавати вночі спиртні напої на наступну сесію готується проект рішення щодо заборони реалізації алкогольних напоїв у період з 22:00 до 7:00.