001.jpg

Виконавчий комітет ухвалив рішення про розкриття резервного фонду міського бюджету в розмірі 20 млн грн та прийняття траншу у сумі 5 млн грн від сумських підприємств на заходи щодо протидії поширення захворюваності у разі виникнення захворювання на коронавірусну інфекцію на території Сум.

Як повідомляє очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО, з міського бюджету буде виділено 10 млн грн. на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), 3 млн грн. – на медичні засоби, необхідні для лікарень міста, та 7 млн грн. (у разі потреби) – на лікування та обсервацію хворих на коронавірусну інфекцію. Ще 5 млн грн., за словами міського голови, надійде в якості траншу від ТОВ «Гуала Кложерс Україна» та АТ «Технологія».

«Наразі ми плануємо виділити 13 млн грн. з резервного фонду на придбання необхідного обладнання, ще 7 млн грн. – на лікування хворих або обсервацію за необхідністю. Та, окрім цього, було прийнято рішення про виділення траншу у сумі 5 млн грн. на апарати ШВЛ від двох сумських компаній. Лише пару днів назад ми провели переговори і вже сьогодні керівництво підприємств дало позитивну відповідь. Таким чином ми спільно спрямовуємо на протидію COVID-19 25 млн гривень. Вдячний їм за активну громадянську позицію і відповідальність», – підкреслив керманич обласного центру.

Потому Олександр Лисенко доручив відділу охорони здоров’я підготувати пропозиції щодо придбання обладнання і засобів боротьби з коронавірусом, а департаменту фінансів, економіки та інвестицій – передбачити кошти на ці потреби.

«За» дане рішення проголосували 12 членів виконавчого комітету.

Окрім цього під час засідання було розглянуто питання «Про заходи щодо запобігання та розповсюдження на території міста Суми коронавірусної інфекції COVID-19».

Зокрема, обговорили рішення комісії з питань ТЕБ та НС щодо обмежувальних заходів для керівників та структурних підрозділів Сумської міської ради, керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності і підпорядкування.

Додатково в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО поінформувала, що, у відповідності до нормативних документів, прийнятих на рівні Кабінету Міністрів України, було прийнято рішення припинити функціонування молочної кухні на період карантину, а також не обмежувати діяльність приватних медичних установ, що мають ліцензії на проведення медичної практики та надають первинну медичну допомогу пацієнтам, які підписали декларацію.

Принагідно заступник міського голови, виконуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК зауважив, що дане рішення не стосується закладів сфери послуг, зокрема салонів краси та перукарень, для яких, як і для решти, хто не дотримуватиметься затверджених карантинних заходів, за порушення Постанови передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність.