007.jpg

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО підписав Розпорядження про організацію робочого процесу працівників апарату та виконавчих органів міської ради на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Зміни продиктовані Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» та урядовою постановою від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відтепер о 9:00 запроваджується щоденна нарада у режимі конференц-зв’язку, що відбуватиметься за участі міського голови та керівників структурних підрозділів. Погоджено право керівника виконавчого органу визначитись з наявністю технічної та практичної можливості максимального запровадження дистанційної роботи працівників у період з 20 березня по 3 квітня 2020 року. Розроблено графіки перебування працівників на робочому місці та дистанційної роботи. Контроль електронної пошти, відповідь на листи та звернення, безперебійне перебування на телефонному зв’язку та виконання оперативних доручень залишаються обов’язковою умовою роботи кожного працівника.

Під час карантину обмежується безпосередній прийом та обслуговування фізичних та юридичних осіб виконавчими органами міської ради.

Адміністративні та управлінські послуги надаються засобами телефонного, електронного та поштового зв’язку – за наявності законодавчих та технічних можливостей.

У фоє адміністративних приміщень установлено скриньки для мінімізації контактів при обміні документами в паперовому вигляді.