0012.jpg

Міський голова дав відповідь на другу петицію, що стосується створення єдиної системи громадського транспорту в місті Суми. Петицію підтримав 341 сумчанин.

Автор петиції Дмитро Долгов виокремив 8 кроків на шляху до створення зручної та ефективної системи громадського транспорту в обласному центрі. Серед них – оновлення рухомого складу, організація руху автобусів та тролейбусів, робота кондукторів та інше.

Однією з таких пропозицій було і запровадження електронної системи оплати проїзду.

Враховуючи масштабність та складність розробки проекту та його реалізації, з метою формування єдиного підходу та прийняття об’єктивних пропозицій з даного питання розпорядженням міського голови створюється робоча група, яка буде займатися цим питанням.

До складу робочої групи включено посадовців, депутатів Сумської міської ради та автора петиції.

Такий підхід до вирішення проблеми є об’єктивною необхідністю, оскільки потрібно визначитися не лише із відповідальними виконавцями проекту, орієнтовним обсягом та джерелами його фінансування, а також безпосередньо із моделлю, на базі якої буде впроваджуватися електронна система оплати проїзду.

Додамо, що Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми на 2016-2018 роки передбачено видатки на модернізацію моніторингу пасажирських перевезень у сумі 834,0 тис грн. Тобто, з метою контролю за виконанням рейсів комунальним транспортом планується придбання датчиків GPS, їх монтаж та наладка, а також придбання програмного забезпечення.

Ознайомитися з повним текстом відповіді на петицію