0012.jpg

Відбулися засідання постійних комісій з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології; законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, та з питань майна комунальної власності; житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку.

Порядок денний комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології складався з 58 питань.

Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО, поновленню договорів оренди фізичним особам-підприємцям та юридичним особам.

Так, під час засідання депутатами було погоджено: питання надання в оренду земельної ділянки фізичній особі-підприємцю за адресою: вул. Робітниче селище, 8 (під розміщеною майстернею) строком на 5 років; надання ТОВ «Укрхімсервіс» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Харківська, 122.

Окрім того, депутатський корпус одноголосно підтримав поновлення договорів оренди земельних ділянок, укладених з АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» строком на 10 років.

Разом із тим, міськими обранцями було відмовлено в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за адресами: вул. Кринична (орієнтовною площею 0,1000 га), вул. Пантелеймона Куліша (орієнтовною площею 0,1000 га), вул. Грушевського (орієнтовною площею 0,1000 га), вул. Харківська, 1 (орієнтовною площею 0,1500 га) у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єктів містобудівній документації та нормативно-правових актів.

Загалом на засіданні постійної комісії було розглянуто понад 40 питань порядку денного.

На засіданні постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності було затверджено до розгляду 32 питання. На розгляд сесії ініціювали 22 проєкти рішень. Рішення щодо включення нежитлового приміщення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу не набрали достатньої кількості голосів.

Тож депутати акцентували свою увагу на питаннях, контроль за якими покладено на постійну комісію. Мова йшла про: «Про хід виконання програми Відкритий інформаційний простір Сумської обєднаної територіальної громади» на 2019-2021 роки за підсумками 2019 року; «Про хід виконання програми сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Суми» на 2019-2021 роки за підсумками 2019 року; «Про хід виконання комплексної цільової Програми управління та ефективного використання майна комунальної власності та земельних ресурсів територіальної громади міста Суми на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням Сумської міської ради від 28 листопада 2018 року № 4153–МР (зі змінами)», за 2019 рік.

Під час комісії також було розглянуто та прийнято рішення, що стосувались виділення коштів з міського бюджету Головному управлінню НП в Сумській області для придбання конструкційних матеріалів та меблів для облаштування приміщень служби «102» та чергової частини та виділення коштів з міського бюджету для завершення поточного ремонту будівлі № 6/28 (вартове приміщення) військової частини А 1476.

Загалом постійною комісією було розглянуто 32 питання порядку денного та надані відповідні рекомендації.

У ході засідання з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку членами комісії було ухвалено 14 питань.

У тому числі обговорювали питання «Про виконання протокольного доручення постійної комісії відділом транспорту зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради щодо забезпечення комунальним транспортом району Василівка». На що відділу надійшла рекомендація опрацювати дане питання з КП «Електроавтотранс» спільно з приватними перевізниками та забезпечити громадським транспортом район Василівка до проведення наступного конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Депутатський корпус також опрацював та прийняв відповідні рішення стосовно: питання щодо фінансової підтримки КП «Міськводоканал»; питання «Про стан виконання Програми підвищення енергоефективності в бюджетній сфері міста Суми на 2017 – 2019 року; питання щодо не виконання умов договору оренди цілісного майнового комплексу ТОВ «Сумитеплоенерго», а саме: пункту 5.19.

Звернення від громадян, які надійшли на розгляд постійної комісії були направлені до департаменту інфраструктури міста для опрацювання та надання відповіді заявникам.