006.jpg

Відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

На порядок денний затвердили 120 питань.

Основну увагу міські обранці приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям та юридичним особам.

Так, члени комісії погодили питання щодо надання об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Покровська 17» в постійне користування земельної ділянки, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Разом із тим, під час засідання було погоджено поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з АТ КБ «Приватбанк» за адресою: вул. Троїцька, 48 під розміщеним банківським модулем строком на 5 років; договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою за адресою: вул. Харківська, 78-1 під розміщеним магазином строком на 7 років. Також одноголосно погоджене питання щодо поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з ТОВ «Машдеталь» за адресою: вул. Харківська, 122 під розміщення ливарного виробництва строком на 5 років.

А от звернення щодо надання об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Еспланада» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок на земельну ділянку, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови для іншої житлової забудови, розташованої за адресою: пр-т Михайла Лушпи, 5, депутатами було одноголосно не підтримане.

Водночас постійною комісією було відмовлено Стрілецько-спортивному клубу «Суми-спорт-Б.А.К.» у поновленні договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Герасима Кондратьєва, 4, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, під розміщеним павільйоном пневматичного тиру у зв'язку зі зверненням місцевих мешканців, які зазнавчили, що тимчасова споруда «ТИР» вже багато років за цільовим призначенням не використовується, має неестетичний вигляд, а прилегла територія засмічена та покрита бур’яном.

Загалом на засіданні постійної комісії було розглянуто 40 питань порядку денного.