005.jpg

Відбулися засідання двох постійних комісій.

Порядок денний засідання постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності був затверджений з 59 питань.

На розгляд сесії міської ради було ініційовано 48 проєктів рішень.

Так, основну увагу міські обранці приділили зверненню начальника відділу організаційно-кадрової роботи Андрія АНТОНЕНКА щодо розгляду питання «Про присвоєння Ємцю Олександру Михайловичу звання «Почесний громадянин міста Суми», зверненню щодо розгляду питання «Про присвоєння Красовицькому Зиновію Йосиповичу звання «Почесний громадянин міста Суми». Депутати одноголосно підтримали питання та надали відповідні рекомендації.

Крім того, слени комісії розглянули звернення юридичних та фізичних осіб щодо включення нежитлових приміщень до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності Сумської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону.

Загалом постійна комісія опрацювала 59 питань порядку денного.

Порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології містив 394 питання.

Під час роботи депутати зосередились на питаннях учасників АТО, надання в оренду земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Зокрема, було погоджене питання надання фізичній особі дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Ювілейна, біля буд. № 38; надано учаснику АТО дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність в районі вул. М. Кощія та вул. М. Данька для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); надано учаснику АТО дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: с. Піщане, орієнтовною площею 0,2500 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); надано в оренду земельні ділянки АТ «Сумиобленерго» на території Ковпаківського району, загальною площею 0,0080 га, 0,0107 га, 0,0110 га під розміщеними опорами на території Ковпаківського району. Також одноголосно погоджене питання надання в оренду земельних ділянок АТ «Сумиобленерго» на території Зарічного району, загальними площами 0,0085 га, 0,0093 га, 0,0037 га, 0,0062 га під розміщеними опорами на території Зарічного району; надано ТОВ «Машдеталь» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки за адресою: вул. Брянська, 1, площею 12,9 га, на яку поширюється право сервітуту на право проїзду транспортних засобів.

Погодили депутати питання затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність учаснику АТО земельної ділянки в районі вул. Михайла Кощія та вул. М. Данька (земельна ділянка № 12), площею 0,0800 га, категорія та цільове призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); питання надання ТОВ «МТТ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. Харківська, 122, площею 2,4 га, категорія та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; під складськими приміщеннями; питання надання ТОВ «Слобожанська промислова група» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Скрябіна, 7, орієнтовною площею 0,2 га; питання надання згоди фізичним особам на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Промислова, 5, площею 0,4 га, категорія та цільове призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, на якій знаходяться об’єкти нерухомого майна.

Відмовила постійна комісія фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. М. Василенка, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам Плану зонування території міста Суми, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться на вільній території, де розміщення садибної житлової забудови не передбачено, а також відсутністю під’їзду до земельної ділянки, встановленого відповідно до ДБН України; фізичній особі в наданні в оренду земельної ділянки за адресою: вул. 20 років Перемоги, 13, площею 0,0090 га під розміщеним магазином у зв’язку з невідповідністю вимогам чинному законодавстсву: відсутністю реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Також було відмовлено Споживчому товариству «Козацька слобідка» у наданні в оренду земельної ділянки за адресою: вул. Леваневського, 2а, площею 0,0496 га під обслуговування будівель торгівлі (ринок) у зв’язку з чинному законодавстсву України – відсутністю у поданому зверненні документа, що посвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна.
Водночас було припинено дію договору оренди земельної ділянки, укладеного з ТОВ «Біотехнік» за адресою: вул. Інтернаціоналістів, 65 б.

У цілому на засіданні постійної комісії депутати розглянули понад 100 питань порядку денного.