0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з представниками громадськості, які зібрались під стінами адмінбудівлі на акцію протесту проти підвищення тарифів на газ та електроенергію.

Міський голова заявив, що, попри обмежені повноваження впливати на формування тарифів на тепло та світло, що наразі належить до компетенції НКРЕКП, міська влада діятиме винятково в інтересах громади. Він погодився, що для багатьох сімей та мешканців міста, суми в платіжках будуть непідйомними і зазначив, що вживаються конкретні кроки для покращення ситуації.

«Всі ми зацікавлені в тому, щоб тарифи на житлово-комунальні послуги були якомога нижчі. Зі свого боку, в межах компетенції органу місцевого самоврядування, ми робимо все можливе, аби вплинути на ситуацію, – зауважив Олександр Лисенко. – Зараз я можу відповідально заявити, що наша теплопостачальна організація ТОВ «Сумитеплоенерго» цього опалювального сезону тариф на послугу не підвищуватиме».

Як зауважив Олександр Лисенко, завдання влади – бути прозорими, надавати чітке роз’яснення та діяти оперативно задля захисту інтересів людей.

Саме тому, сьогодні під час апаратної наради міський голова розпорядився створити у Сумах постійну комісію з оцінки тарифів на житлово-комунальні послуги, до складу якої ввійдуть представники громадськості, міські депутати та експерти з питань тарифів.

Надалі, комісія слідкуватиме за ситуацією з тарифами, і, в разі підняття цін, виходитиме з пропозиціями врегулювання питання.

Також, із ініціативи очільника Сум на найближчу сесію міської ради готується звернення депутатського корпусу до державних органів влади з тим, аби зупинити підняття тарифів на блакитне паливо.

Олександр Лисенко запевнив учасників зібрання у своїй подальшій підтримці у питаннях, що стосуються тарифів на послуги ЖКГ.