Print
Hits: 887

Начальник управління архітектури та містобудування Андрій КРИВЦОВ під час щопонеділкової апаратної наради проінформував про стан роботи зі зверненнями громадян.

Керуючись вимогами Закону України «Про звернення громадян», Указом Президента України від 7 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», розпорядженнями міського голови та іншими нормативними актами, що регулюють питання реалізації громадянами їх права вносити пропозиції з питань містобудування та архітектурної діяльності в місті, поліпшення умов життєзабезпечення, пов’язане з об’єктами містобудування, оскарження дій суб’єктів містобудівних процесів, в управлінні вживали всіх заходів, спрямованих на вдосконалення практичної роботи зі зверненнями громадян, дотримання контролю за своєчасним та якісним їх виконанням та службових листів, що направлені на виконання звернень громадян.

Зокрема, спеціалісти структурного підрозділу щодня працювали зі зверненнями громадян, проводили прийоми з метою роз’яснення та консультацій з поставлених питань, за необхідності виїжджали на місця для більш детального вивчення питання.

Крім того, працівниками управління налагоджена співпраця з іншими структурними підрозділами міської ради задля оперативного і всебічного вирішення питань.

Так, протягом 2020 року до управління надійшло 1287 звернень, що на 45 більше ніж попереднього року. З них 408 – адресовані безпосередньо начальнику управління, 745 – відправлені через управління «Центр надання адміністративних послуг», 117 – через виконавчий комітет, 17 – через Сумський обласний контактний центр.

Щодо стану розгляду звернень від містян, 857 (67%) вирішено позитивно, що на 14% більше, ніж у 2019 році – 654 (53%); надано роз’яснення – 268 (21%), на 10% менше, ніж у 2019 році – 380 (31%); відмовлено – 123 (9%), на 8% менше, ніж у 2019 році – 208 (17%); знаходяться на розгляді – 39 (3%).

Найбільш актуальними були питання з присвоєння, зміни поштової адреси (440), з видачі будівельних паспортів (298), з надання дозволу на переведення будинків (приміщень) (52), з питань розміщення зовнішньої реклами та вивісок (73), з питань розміщення тимчасових споруд (42), звернення щодо надання викопіювань із містобудівної документації (132), надання інформації, що стосується містобудівної документації міста (48).

Разом із тим, від громадян до управління надійшло 53 запити на інформацію (44 в 2019 році), у більшості з яких порушувалась тема містобудівної документації. Всі запити розглянуто та надано необхідні документи або роз’яснення.

Електронних петицій, які були розглянуті та отримали обгрунтовані питання – п’ять, колективних звернень (більшість з яких стосується демонтажу гаражів, кіосків, шлагбаумів, зовнішньої реклами) – сім.

Також із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, робота зі зверненнями громадян здійснювалась в режимі, організованому в умовах карантину. Письмові звернення приймались поштою, через електронні сервіси та спеціальні скриньки, встановлені на вході до адміністративної будівлі. Працівниками відділів постійно надавались консультації мешканцям міста в телефонному режимі. Таким чином, не зважаючи на введення карантинних обмежень, вживались всі заходи для забезпечення конституційного права громадян на звернення.

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО розпорядився так само працювати в даному напрямку далі.

«Ми не просто органи місцевого самоврядування – ми сьогодні, – сервісна служба, яка обслуговує населення! І цим займаються не тільки в сферах соціального захисту населення чи охорони здоров’я, а й в багатьох інших. Адже від того, як ми будемо цю послугу надавати, залежатиме оцінка нашої діяльності у цілому, і, звичайно, комфорт мешканців нашого міста. Тож потрібно не просто надати відповідь, а дійсно допомогти у вирішенні існуючої проблеми», – підкреслив Олександр Лисенко.

Принагідно міський голова доручив Андрію Кривцову опрацювати з головою Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО при міському голові Андрієм ТИМОФЕЄВИМ питання детального інформування учасників бойових дій щодо можливості чи неможливості виділення земельних ділянок на певних територіях. За словами керманича обласного центра, містяни мають бути поінформовані з приводу деталей процедури, термінів та детального плану територій, водночас зважаючи на внесені до генерального плану зміни.