Print
Hits: 2873

13 квітня відбулася зустріч кандидатів до Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Сум від інститутів громадського суспільства та органів самоорганізації населення. За її результатами обрано сімох представників «третього сектору».

Усього для відбору подали свої електронні анкети 15 претендентів, з яких на зустріч завітали 10. Троє кандидатів (СКАЧКОВ Данило, СЛОБОДЯНИК Юлія та ФРОЛКОВА Світлана) на запрошення на зустріч повідомили, що перебуватимуть за межами міста та України. Вони мали можливість прислати своїх представників, чим скористався лише один з них.

Ще двоє кандидатів мали бути присутніми (ЖИВИЦЬКИЙ Дмитро та СТЕГНІЙ Ірина), але через завантаженість на роботі, на жаль, не встигли взяти участь.

Ще один претендент (КОЛЕСНІКОВ Анатолій) надав електронну адресу з помилкою, і не виходив на телефонний зв'язок, перебуваючи, за деякими даними, за кордоном.

Провів зустріч заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ.

Кандидатів ознайомили з проектом положення про Координаційну раду та пропозиціями щодо формування її кількісного та персонального складу. Передбачається, що до її складу увійдуть 19 осіб – по сім представників від громадськості та посадовців осіб, та 5 депутатів від постійних комісій Сумської міської ради.

Далі кожен з кандидатів стисло розповів про свій досвід громадської діяльності та плани роботи у раді. Також була доведена інформація і про досвід відсутніх на зустрічі кандидатів.

Після цього відбулося рейтингове голосування. Кожен з присутніх мав у спеціальному бюлетені визначити сімох осіб.

Шляхом рейтингового голосування були обрані наступні члени Координаційної ради від громадськості:

  1. ВИННИЧЕНКО Наталія (ГО «Рада молодих вчених») - 5 голосів;
  2. ГЛАДЕНКО Юрій (ГО "Центр розвитку території та соціального маркетингу «Триторія») - 5 голосів;
  3. ЖИВИЦЬКИЙ Дмитро (ГО «Агенція регіонального розвитку») - 5 голосів;
  4. МАЛЮК Сергій (Товариство Червоного Хреста) - 6 голосів;
  5. ЖУРБА Тетяна (Асоціація сприяння самоорганізації населення, ОСББ) - 9 голосів;
  6. ПАВЛЕНКО Олег (Голова громадської ради при виконавчому комітеті, ГО «Антикорупційна правозахисна агенція») - 8 голосів;
  7. ШКАРІН Андрій («Громадський контроль захисту прав споживачів") - 8 голосів.

Решта претендентів (ГАПУНІЧ Сергій, ОЛЬШАНСЬКИЙ Мирослав, СКАЧКОВ Данило, СТЕГНІЙ Ірина, СЛОБОДЯНИК Юлія, ФРОЛКОВА Світлана, ШЕВЧЕНКО Ольга) отримали менше голосів, тож будуть на «лаві запасних».
Крім того, вже подані кандидатури від депутатських комісій:

Найближчим часом буде ухвалене розпорядження міського голови щодо кількісного та персонального складу ради та Положення про її роботу.

Нагадаємо, що 30 березня Сумська міська рада затвердила «Положення про громадський (партиципаторний) бюджет м.Суми.

Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми – постійно діючий консультативно-дорадчий орган, члени якого в межах чинного законодавства України координують виконання основних заходів щодо впровадження та функціонування громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми.