Print
Hits: 821

Вісім ініціатив подані для участі у конкурсі з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства (ІГС) у сфері розвитку громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської територіальної громади на 2022 рік.

Про це повідомили у Департаменті комунікацій та інформаційної політики за результатами засідання конкурсної комісії у рамках першого етапу конкурсу, яке провела керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК.

Вісім конкурсних пропозицій подали шість ІГС:

  1. Конкурс відео-проектів «Я і Суми» (ГО «Центр освіти впродовж життя»);
  2. «Live stories Сумської громади» (ГО «Медіакомпас»);
  3. «Фейку - СТОП» (ГО «Медіакомпас»);
  4. «Я управляю містом» (ГО «Медіакомпас»);
  5. «Уроки медіаграмотності як фактор захисту від інформаційних маніпуляцій в умовах гібридної війни» (ГО «Сумський прес-клуб»);
  6. «Разом» (БО «Сумський єврейський фонд Хесед Хаїм»);
  7. «Соціальний вимір Сумської територіальної громади» (ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини»);
  8. «У шкурі депутата» (Сумська міська молодіжна громадська організація «Ліцей»).

Загальна сума проєктів становить понад 456,5 тис. грн при очікуваному бюджетному фінансуванні у 340,6 тис. гривень.

Члени конкурсної комісії розглянули подані пропозиції щодо відповідності проєктів пріоритетним завданням конкурсу, адміністративно-територіальному рівню їх реалізації та вимогам до подачі ініціатив.

За результатами обговорення, з врахуванням вимог щодо недопущення конфлікту інтересів, конкурсна комісія допустила до другого етапу (публічного захисту конкурсних пропозицій) усі проєкти (за умови доопрацювання ГО «Інтелект Сумщини» кошторису).

Нагадаємо, що такий конкурс проводиться вже втретє. У 2019 році було подано 12 ініціатив, у 2020 році – п’ять. Обсяг фінансування на реалізації проєктів ІГС становить 100 тис. грн.