004.jpg

Сумська міська рада 27 січня 2016 року ухвалила рішення №254-МР «Про затвердження структури апарату та виконавчих органів Сумської міської ради, їх загальної штатної чисельності», яким передбачено ліквідацію департаменту містобудування та земельних відносин з 5 травня.


22 березня працівники цього підрозділу Анатолій ЖУК, Володимир БИКОВ, Марія ЛАЗОРЕНКО та Незалежна профспілка департаменту звернулися до Сумського районного суду з адміністративним позовом, оскаржуючи своє звільнення та вимагаючи скасувати рішення міської ради №254-МР в частині, яка стосується департаменту. Суд виніс ухвалу щодо забезпечення позову, яким було зупинено дію цього рішення в частині департаменту містобудування та земельних відносин.

Міська рада оскаржила таку ухвалу у Апеляційному суді Харкова і той 18 квітня скасував ухвалу про забезпечення позову.

21 квітня мало відбутися засідання Сумського районного суду (суддя Володимир КУЦ), але через неявку сторін розгляд було перенесено на 25 травня.

Вже наступного дня, 22 квітня, працівники департаменту Михайло Бородуля та Валерій Вовк подають до Сумського районного суду фактично аналогічний позов, але вже вимагають повного скасування рішення №254-МР та на додачу рішення СМР від 30.03.16 р., яким ухвалювалося Положення про новий департамент ресурсних платежів, до якого має увійти, у тому числі від ліквідованого підрозділу й управління земельних ресурсів. Також позивачі вимагають зупинення дії рішень.
Справа потрапила до судді Ігоря Дашутіна, який бере її до розгляду у невідкладному порядку (!) та призначає розгляд на 28 квітня.

Зважаючи, що суддя Дашутін вже 4 рази розглядав справи за позовами Анатолія Жука на користь позивача, рішення, яке він ухвалить сьогодні, є прогнозованим, впевнений начальник правового управління Олег Чайченко.

«Структура виконавчих органів Сумської міської ради, її зміни – це виключні повноваження самої ради, передбачені статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», а у діях Сумського районного суду в особі судді Дашутіна простежується намір обмежити здійснення владних повноважень міської ради. Скасувавши рішення Сумської ради суд фактично обмежує повноваження органу місцевого самоврядування», - коментує ситуацію керівник правого управління. – «Суд розглядає та ухвалює рішення щодо захисту прав та інтересів працівників, але не має втручатися у повноваження ради».

Ухвала

Ухвала