006.jpg

Депутати Сумської міської ради направили звернення Прем’єр-міністру України Володимиру ГРОЙСМАНУ та Кабінету Міністрів щодо недопущення підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення та підприємств.

На думку сумських обранців, непомірне підвищення тарифів призведе до зубожіння населення, фактично поставить людей за межу виживання і призведе до посилення соціальної напруги у суспільстві.
Що ж стосується питання наповнення держбюджету, то воно має бути вирішено за рахунок впровадження націоналізації, повернення у державну власність стратегічних об’єктів народного господарства та переадресації усіх соціальних платежів на громадян з високим рівнем прибутків, а ніяк за рахунок звичайних українців.

До того ж, наголошується у зверненні, депутати керуються виключно інтересами пересічних сумчан, які нарікають на економічно необґрунтовані тарифи на газ та електроенергію. Тому, враховуючи вищевикладене, просять вжити невідкладних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на комунальні послуги.

Зокрема, йдеться про припинення практики підвищення цін з одночасним відшкодуванням з державного бюджету, підвищення прозорості видобувної галузі, припинення діяльності в газовій та енергетичній сферах тіньових компаній, які штучно створюють умови для стрімкого підвищення цін на газ та електроенергіюю

Також сумські обранці прохають визначити доцільність чи недоцільність підвищення тарифів, разом із тим зазначаючи, що їх зміна має відбуватися в законний спосіб, прозоро, з урахуванням інтересів кожного українця.