0012.jpg

19 травня в адмінбудівлю по вул. Горького, 21 завітали представники прокуратури Сумської області та представники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю.
«Слідчий прокуратури поводив себе достатньо нормально, на відміну від представника ДСБЕЗ, який дозволяв собі використовувати образливі слова на мою адресу, і це при тому, що я – офіційна особа, директор департаменту та учасник процесуальної дії, що відбувалася під час обшуку», – зазначив директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО.

Він також пояснив, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься декілька ухвал, стосовно департаменту. Від 11 травня слідчий звертався до судді з клопотанням про проведення обшуків. В даній ухвалі слідчий просив здійснити обшук у міського голови, у першого заступника міського голови, у правовому управлінні, управлінні організаційно-кадрової роботи та в керуючого справами виконавчого комітету. Також було зазначено прохання вилучення всіх документів і електронних носіїв.

«Слідчий розумів, що Кримінально-процесуальним кодексом визначено чіткий перелік документів та електронних носіїв, які мали б бути вилучені, проте в клопотанні цей перелік було зазначено «віртуально», тому в разі б задоволення клопотання, можна було б вилучати все»,– пояснює Юрій Клименко.

Суд 11 травня відмовляє в задоволенні даного клопотання. Слідчий 17 травня знову звертається до суду і той знову йому відмовляє. Ще одне клопотання до суду надійшло 18 травня і вже інший суддя задовольняє дане клопотання частково. Тобто, надає право на обшук на третьому поверсі адмінбудівлі по вул. Горького, 21 та по вул. Псільська, 46.

На даний час у департаменту забезпечення ресурсних платежів жодного документу не вилучено.

«Я добровільно написав супровідний лист слідчому після проведення обшуку в адмінбудівлі по вул. Горького, 21 про надання належним чином завірених всіх копій документів, які зазначено в ухвалі і які нібито необхідні слідству для проведення в подальшому досудового розслідування», – додав директор департаменту.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету піддав сумнівам необхідність проведення обшуку.

«Є відповідні рішення Сумської міської ради, розпорядження міського голови, протоколи засідання ліквідаційної комісії – беріть будь ласка, завіряйте, знайомтесь, а не поводьтеся немов як із злочинцями. І все через що? Мовляв, нібито двом бійцям АТО департаменту містобудування та земельних відносин, який ліквідовано, не запропонували посади. Ми запропонували посади. Цікава ситуація і невідомо з чим це пов’язано. Не будемо гадати. Працюйте», – зазначив Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ.