0010.jpg

25 травня під час сесії Сумської міської ради в міському бюджеті передбачили 1 млн. грн. на відшкодування пільгового проїзду учасникам АТО.


Як повідомила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, за попередньою домовленістю із обласною владою відшкодування проїзду громадян пільгових категорій буде проводитися на рівних умовах – 50% на себе візьмуть перевізники, інші 50% – за рахунок міського бюджету. Для цього 1 млн. грн. буде перенаправлено із департаменту соціального захисту населення міської ради, як головного розпорядника коштів, до обласного бюджету в якості субвенції.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО пояснив, що також спростили процедуру користування пільговим проїздом. Відтепер учасникам АТО не треба буде йти до департаменту соціального захисту населення, аби повернути кошти за придбаний квиток.

Завдяки рішенню Сумської міської ради відшкодування відбуватиметься автоматично, а значить учасники бойових дій зможуть користуватися транспортом міжобласного та міжрайонного сполучення безкоштовно.