Print
Hits: 1733

На цьому міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив під час апаратної наради 30 травня. Дане питання розглядалося в розрізі підготовки міста до опалювального сезону 2016-2017 років.

Очільник обласного центру зауважив, що вже завтра вирушить до Києва, щоб особисто звернутися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо недопущення зростання тарифу на опалення в два рази для сумчан. Олександр Лисенко підкреслив, що в зв’язку з економічною ситуацією в країні, від минулорічних показників все ж доведеться відійти.

Проте цього року тариф не повинен бути вдвічі більшим, як планується на державному рівні, і для цього міська влада повинна зробити все можливе. Тому керманич Сум розпорядився надати йому всі документи з показниками по коефіцієнтах, графіки за минулий рік, з якими він і поїде до столиці вирішувати дане питання.

Як повідомив Олександр Лисенко, в графіку тарифів, з яким він вже ознайомився, Суми знаходяться десь посередині, але на його переконання, місто може покращити результат і спуститися в цьому списку на декілька пунктів нижче.

Додамо, що у місті активно триває підготовка до опалювального сезону 2016-2017 років. Складені графіки заходів з підготовки комунальними та теплопостачальними підприємствами, підприємствами з обслуговування житла, структурними підрозділами Сумської міської ради. В рамках підготовки планують провести капітальні ремонти дахів та приміщень, утеплення фасадів шкіл, лікарень, бібліотек, закладів культури, будинків. Також проводитимуть перевірку димових каналів, приладів обліку тепла, заміну засувок, ремонт бойлерів, теплопунктів, мереж, сходових клітин тощо.