0010.jpg

Посадовці виконавчих органів Сумської міської ради підтримали ініціативу міського голови Олександра ЛИСЕНКА щодо перерахунку частини заробітної плати херсонцям на ліквідацію наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.

За заявами працівників кошти підуть до цільового фонду «Відновлення, розвиток інфраструктури та житлового фонду Херсонської міської територіальної громади».

Як повідомив Олександр Лисенко, він з першого дня був на зв’язку з колегами з Херсону й сумська громада формувала допомогу постраждалим територіям, орієнтуючись на їхні запити. Наразі вони потребують насамперед фінансового ресурсу. Саме тому міський голова вийшов до підлеглих з ініціативою перерахувати частину заробітку на допомогу херсонській громаді.

«Ця допомога – та базова підтримка, яку ми сьогодні можемо надати колегам з Херсона та інших затоплених територій. Люди рятувалися з небезпечних зон лише з найціннішим, втратили свої домівки, майно, домашніх улюбленців. А хтось і рідних. Усі розуміють, що цим регіонам у найближчі місяці доведеться нелегко – вони потребують масштабного відновлення, чистої води, їжі, інших життєво необхідних речей. Хочемо підтримати людей, бо зараз усі ми – єдина родина з єдиним бажанням та єдиною метою – бути незламними, щоб не сталося, і підтримувати одне одного на шляху до нашої спільної Перемоги», – зазначив Олександр Лисенко.