005.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО проінформував про перебіг робіт з облаштування укриттів у громаді та вжиті у зв’язку з незадовільним виконанням відповідних робіт кадрові рішення.

Олександр Лисенко повідомив, що тривають ремонтні роботи у сховищах комунальної форми власності – школах, садочках, лікарнях, інших приміщеннях.

Також, відповідно до його розпорядження, з посадових осіб Сумської міської ради створено 12 робочих груп, які вишукують в будівлях різних форм власності приміщення, що можуть бути використані для укриття населення та включені до фонду захисних споруд цивільного захисту. Свої звіти робочі групи подають спеціальній комісії, яка має фахівців і відповідні повноваження. Далі по тих приміщеннях, що будуть рекомендовані для укриття населення, ухвалюватимуться рішення щодо облаштування, ремонтних робіт тощо.

«Прошу всіх власників приміщень, які можуть бути розглянуті як найпростіші укриття та використані під такі потреби, інформувати нас. Ми обов’язково їх обстежимо і визначимося щодо подальшого пристосування. Ми всі маємо розуміти, що безпека кожного з нас залежить від спільних злагоджених дій. У цьому питанні готовий до будь-яких ваших пропозицій та ініціатив», – наголосив очільник Сумської міської ТГ.

Олександр Лисенко повідомив про кадрові рішення, що були ухвалені через неналежну підготовку укриттів. Звільнено начальника управління муніципальної безпеки Миколу ЗАРУЦЬКОГО та оголошено догану керуючому справами виконавчого комітету Юлії ПАВЛИК.

Очільник громади нагадав, що у разі, якщо укриття зачинені, Необхідно телефонувати до екстрених служб за номерами 101 чи 102 або до відділу «Служба 15-80».