002.jpg

7 червня під час ІІ пленарного засідання XI сесії Сумської міської ради VII скликання народні обранці схвалили звернення до Міністра соціальної політики України Андрія РЕВИ та народних депутатів України про соціальний захист пенсіонерів.
У самому тексті звернення йдеться про те, що у 2016 році продовжується необґрунтована ганебна політика щодо скорочення пенсій працюючим пенсіонерам на 15 %. Це стосується майже всіх пенсіонерів, які працюють у закладах культури, науки, охорони здоров’я, освіти на підприємствах різних галузей промисловості, сільського господарства. У багатьох з них розмір пенсії складає близько 2000 гривень, а тому у них немає можливості оплатити ліки, комунальні послуги, продукти харчування тощо.

До того ж, таке зменшення пенсій є порушенням статті 22 Конституції України.

Враховуючи зазначене, депутати Сумської міської ради представники профспілок, представники громадських організацій вимагають негайно забезпечити в установленому законодавством порядку розгляд та прийняття законопроекту, яким передбачено припинення зменшення пенсій працюючим пенсіонерам на 15%.