Print
Hits: 1794

7 червня у Сумах депутати проголосували за звернення до Міністра соціальної політики України Андрія РЕВИ та народних депутатів України, аби ті, в свою чергу, вплинули на процес підвищення рівня соціального захисту дітей із малозабезпечених сімей.
Наразі таких у Сумах проживає 2104 родини. Всі вони мають дітей, яких держава може позбавити нормального життя. Адже протягом 2014-2016 років норма про призначення допомоги на дітей малозабезпечених сімей визначається як різниця між фактичними доходами та прожитковим мінімумом на дитину у розмірі 85%.

При занижених затверджених розмірах прожиткового мінімуму для дітей проти розмірів за методологією 2000 року, прийнятою постановою Кабінету Міністрів України №656 від 14.04.2000, яка досі діє і не переглядалася відповідно до сучасних вимог, батьки таких дітей не мають достатніх доходів для нормального харчування дітей, придбання для них необхідних ліків, одягу та інше.

Так, Законом України «Про Державний бюджет на 2016 рік» затверджено розмір прожиткових мінімумів для дітей лише 47,9-49% до розмірів за цією методологією.

З огляду на це, депутати Сумської міської ради, представники профспілок, представники громадських організацій вимагають негайно забезпечити в установленому законодавством порядку розгляд та прийняття законопроекту, яким передбачено враховувати при призначенні допомоги на дітей малозабезпечених сімей 100% відповідного прожиткового мінімуму.

За дане звернення депутати віддали 32 голоси.