Print
Hits: 7455

8 червня міський голова Олександр ЛИСЕНКО на запрошення Ради Європи та в рамках реалізації програми «Інтеркультурні міста» візьме участь у ряді заходів, присвячених питанню інтеграції біженців, що проходитимуть у норвезькому місті Берген.


Серед запрошених також представники інтеркультурних європейських міст Більбао (Іспанія), Невшатель (Швейцарія), Боткирка (Швеція), Бухарест (Румунія), Нойкельн (Німеччина), Лісабон (Португалія), Патра (Греція), Реджо-нель-Емілія (Італія), Люблін (Польща), Сан Себаст’ян (Іспанія), Санта-Марія-да-Фейра (Португалія), Валлетта (Мальта) та українського міста Мелітополь.

Під час дводенного візиту гості разом з фахівцями Ради Європи вивчатимуть досвід щодо місцевої політики інтеграції біженців, функціонування центру кваліфікованої роботи для мігрантів «Другий шанс», дії програм для мігрантів, співробітництва з волонтерським сектором Червоного Хреста Бергена тощо.

Крім того, учасники вивчать роботу Норвезького мовного центру для дорослих, центру порятунку (притулок первинної допомоги) «Ландас» та інтеграційного центру для біженців.

Українські міста Суми та Мелітополь для організаторів представляють інтерес, з огляду на вагомий потік внутрішньої міграції переселенців із зони АТО.

Організаційні витрати учасників, включаючи проїзд, проживання, харчування, взяла на себе приймаюча сторона.

Нагадаємо, місто Суми приєдналося до Національної Мережі Інтеркультурних міст 1 березня 2016 року. З того часу Суми отримали від Ради Європи нагороду «Прапор Честі», а попередньо була відзнака – «Диплом Європи». Місто впевнено заявляє про європейський напрямок розвитку. Оскільки в місті проживають представники більше 50 національностей, обласний центр активно переймає досвід міжкультурних зв’язків для забезпечення сталого розвитку Сум та покращення якості життя жителів міста.