Print
Hits: 2583

Перші проекти сумчан, подані у рамках громадського (партициипаторного) бюджету м. Суми, вже проходять аналіз та оцінку у структурних підрозділах міської ради.

Про це повідомили у Департаменті комунікацій та інформаційної політики, який є уповноваженим робочим органом з питань громадського бюджету.
Минулого тижня під час засідання Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету, відбулося навчання відповідальних осіб, які аналізуватимуть подані проекти.
Співголова Координаційної ради Світлана ЛИПОВА ознайомила посадовців з їх завданнями, критеріями проведення оцінки у відповідності до Положення про громадський (партиципаторний) бюджет м. Суми.

Виконавчі органи Сумської міської ради, до повноважень яких відноситься реалізація проектів, протягом 20 робочих днів з дати отримання проектів здійснюють їх аналіз за змістом та можливістю реалізації.

За підсумками такого аналізу по кожному поданому проекту виконавчим органом складається картка аналізу проекту за відповідною формою. Картка містить позитивну чи негативну оцінку запропонованого проекту. У разі негативної оцінки проекту зазначаються аргументовані причини такої оцінки.

Якщо для здійснення ґрунтовного аналізу проекту недостатньо викладеної в проекті інформації або необхідності уточнення його кошторису, посадовці мають зв’язатися з автором (авторами) проекту з пропозицією уточнення інформації протягом 5 робочих днів. У випадку, коли під час аналізу проекту з’ясується, що його вартість, визначена відповідно до діючих нормативних документів, є вищою, ніж встановлена автором проекту і перевищує встановлений граничний обсяг витрат на реалізацію проекту, автору буде запропоновано зменшити витрати. Наприклад, змінити обсяг робіт або зменшити вартість матеріалів тощо. У таких випадках строк проведення аналізу проекту продовжується до 25 робочих днів.

Після завершення аналізу структурні підрозділи передають заповнені картки аналізу проекту до Департаменту комунікацій та інформаційної політики, який формує реєстр позитивно та негативно оцінених проектів. Затверджує його у подальшому Координаційна рада, яка і визначає перелік проектів, які будуть допущені до загальноміського голосування.

Проекти та картки їх аналізу будуть оприлюднені на офіційному сайті Сумської міської ради у розділі «Громадський (партиципаторний) бюджет м.Суми».

Під час спілкування з посадовцями мова йшла про важливість співпраці з сумчанами у режимі найбільшого сприяння та підтримки, аби кожен мав можливість реалізувати своє право долучитися до безпосереднього розподілу бюджетних коштів.

Нагадаємо, що з 1 червня у Сумах розпочато прийом проектів громадського бюджету, на реалізацію яких у 2017 році з міського бюджет виділено 5 млн. грн. Проекти поділяються на локальні – з граничним обсягом до 0,5 млн. грн. та загальноміські – до 1 млн. грн.

Кошти партиципаторного бюджету м. Суми спрямовуються на реалізацію кращих проектів розвитку міста, які надійшли до Сумської міської ради від мешканців територіальної громади міста Суми та набрали найбільшу кількість голосів за підсумками голосування мешканців міста.

Проект подається особисто автором електронною поштою на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. у вигляді сканованого оригіналу документів з поміткою «Громадський (партиципаторний) бюджет м. Суми» або ж у паперовому вигляді за адресою: майдан Незалежності, 2, каб. 60.

Переглянути оголошення про прийом проектів