0010.jpg

Про старт всеукраїнської акції під такою назвою оголосили 21 червня на ХII Українському муніципальному форумі в Одесі, де наразі й перебуває очільник міста.
«Децентралізаційний марафон», що триватиме впродовж червня-грудня 2016 року, передбачає проведення близько тисячі виїзних заходів з метою активізації та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад.

Загалом, на Форум у Південній Пальмірі зібралося близько трьохсот учасників, серед яких: голови громад-членів Асоціації міст України, представники парламенту, уряду та профільних міністерств, а також проектів МТД – партнерів АМУ, експертного середовища. У рамках Форуму заплановано три тематичні дні: День Діалогу з органами державної влади, День місцевого економічного розвитку (спільно з проектом ПРОМІС) і День стратегій.

За результатами обговорення стану місцевого самоврядування в державі під час Всеукраїнського муніципального форуму Асоціація міст України планує підготувати звернення до Президента України, Верховної Ради і Кабміну та висловити підтримку реформі місцевого самоврядування і територіальної організації влади. А також звертатимуться до вищих органів державної влади з приводу якнайшвидшого вирішення низки питань, в тому числі прискорення внесення змін до Конституції України щодо децентралізації, збільшення обсягів освітньої та медичної субвенцій для місцевих бюджетів, спрямування стабілізаційної дотації для фінансування закладів профтехосвіти тощо.