004.jpg

Сумських обранців турбує питання підвищення ціни на газ для населення. Йдеться про постанову Кабміну, згідно з якою вартість блакитного палива із 1 травня поточного року збільшилася майже вдвічі.

Із цього приводу депутати направили звернення до нардепів від Сумської області та НКРЕКП.

Депутати у Сумах певні, що зростання ціни на газ неминуче призведе до підвищення вартості комунальних послуг та інших товарів. Крім цього, в умовах неадекватного співвідношення доходів та систематичного підвищення тарифів субсидії отримуватимуть майже три чверті працездатного населення.

Також у тексті звернення йдеться про низький рівень ефективності системи соціального захисту. Депутати переконані в тому, що благополуччя людей вимірюється не мільйонами субсидіантів, а кількістю громадян, які не потребують допомоги від держави.

Відтак, депутати Сумської міської ради просять столичних парламентарів та представників НКРЕКП невідкладно провести Парламентські слухання з метою обговорення доцільності та обґрунтованості різкого підвищення ціни на газ для населення. Сумські обранці наполягають і на вдосконаленні механізму соцзахисту населення.

Київських колег міські депутати просять ініціювати внесення законопроекту до Верховної Ради України щодо встановлення обґрунтованої ціни на український газ, а також внесення змін до Держбюджету на 2016 рік щодо підвищення розміру прожиткового мінімуму, збільшення зарплат і пенсій.

Загалом, сумські обранці закликають парламентарів, урядовців, представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій і профспілок до консолідації задля недопущення масового зубожіння народу і недопущення масштабного зростання боргів за спожиті житлово-комунальні послуги.