005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО підсумував результати діяльності міської ради за І півріччя 2016 року та розповів про плани, які реалізовуватимуть надалі.

Очільник міста зазначив, що сума перевиконання міського бюджету нині становить 41 млн. грн.

Основні фінансові пропозиції, які депутатський корпус розглядатиме на найближчій сесії міської ради 27 липня, стосуються розподілу коштів на вирішення нагальних проблем у різних сферах міського господарства.

Зокрема, як повідомив Олександр Лисенко, зміни до кошторису передбачають: 2,7 млн. грн. на реконструкцію каналізаційних мереж у центрі міста; 2 млн. грн. – на ремонт 29 ліфтів; 4 млн. грн. – на оновлення прибудинкових територій; 500 тис. грн. із сумської скарбниці виділять для реставрації казарм для військовослужбовців 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади; 1 млн. грн.. – на соціальний захист незахищених верств населення; 650 тис. грн. – на капітальний ремонт тролейбуса; 1,3 млн. грн. пропонують спрямувати на систему обстеження і фіксації пасажиропотоку в електроавтотранспорті; 751 тис. грн. планують виділити для того, щоб забезпечити школярів підручниками; 300 тис. грн. – на придбання постільної білизни у дитсадки міста;1 млн. грн. – на завершення ремонтних робіт у школах; по 1 тис. грн. до Дня Незалежності України хочуть виділити пораненим учасникам АТО (загалом близько 40 тис. грн.); 300 тис. грн. – пропонують спрямувати на галузь охорони здоров’я.

За словами керманича обласного центру, одним із першочергових завдань міської влади нині є ремонт ліфтів у сумських багатоповерхівках.

«Наразі, у 423 сумських ліфтів закінчується термін експлуатації (середній проектний строк служби підйомника – 25 років). Задля того, щоб забезпечити безперебійне функціонування ліфтового господарства у цьому році ми плануємо виконати перше експертне обстеження всіх цих ліфтів і розпочати їх ремонт. Ця процедура орієнтовно обійдеться міському бюджету в 600 тис. грн. На капітальний ремонт (модернізацію) в кошторисі закладено 21, 2 млн. грн. Нині 90 ліфтів зупинено. Із них на 61 підйомник вже спрямовані кошти із міського бюджету, зроблена відповідна документація і триває капітальний ремонт. Ще на 29 ліфтів гроші, а це – 2 млн. грн., додатково виділяємо на наступній сесії», – резюмував Олександр Лисенко.

Щодо оновлення міських шляхів, то у Сумах здійснено поточний ремонт 55 тис. кв. метрів асфальтного покриття.

«На капітальний ремонт наразі завершуються тендери по вул. Роменська, пров. Громадянський, вул. Інтернаціоналістів, вул. Бикова. Ремонтні роботи тривають у 40 дворах. До кінця року відремонтують 67 дворів. На 87 таких об’єктів зроблена проектна документація», – зазначив міський голова.

Загалом, міський голова Олександр Лисенко наголосив на тому, що головними пріоритетами в діяльності міської ради залишається масштабна реконструкція мереж, забезпечення ефективного функціонування дорожнього і ліфтового господарства, відновлення міських шляхів, прибудинкових територій і тротуарів, а також всебічний розвиток медичної та освітньої галузей.