Print
Hits: 1449

12 вересня щопонеділкову апаратну нараду міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпочав із питань безпеки.

До цього його спонукали вчорашні події зі спробою підриву місцевої прокуратури, а також стрілянини в одному із житлових кварталів міста.

Олександр Лисенко запитав у начальника сектору Сумського відділу поліції Миколи МАЛЬЦЕВА про те, які заходи були вжиті відразу після скоєння злочину. На поставлене запитання очільник обласного центру отримав відповідь, що у першому випадку ведуться оперативні розшукові заходи, опитуються свідки, опрацьовується інформація з камер відеоспостереження. Працівники Сумського відділу поліції вчора працювали в посиленому варіанті. Хоча той факт, що вибух пролунав у нічний час, значно ускладнює розслідування.

Що стосується стрілянини, яка лунала цієї ночі у житловому секторі міста, Віктор Мальцев повідомив, що відразу після отримання про це інформації, співробітники поліції виїхали на місце події. Чи затримали правопорушників, він відповісти, на жаль, не зміг.

Проте міський голова наголосив на тому, що від того, наскільки швидко буде розкрито ці та інші події, пов’язані із підривами автомобілів, офісів у Сумах, залежить безпека сумчан.

«Люди хвилюються, адже не знають, де завтра станеться наступний вибух. Тому ми не будемо чекати наступної апаратної наради, аби почути якусь конкретику розслідувань цих подій. Всю останню інформацію про те, яким чином ведеться слідство, я маю отримувати оперативно. І ще – я хочу, аби ті, хто вчиняє підпали, вибухи, крадіжки комунального майна у Сумах, зрозуміли, що це їм просто так не минеться. Винні обов’язково будуть знайдені та покарані», підкреслив Олександр Лисенко.

Окрім того, керманич Сум повідомив, що у разі потреби буде посилено охорону стратегічних об’єктів міста.