Print
Hits: 1518

Під час II пленарного засідання XIV сесії міської ради депутати заслухали інформацію представників прокуратури та поліції про діяльність правоохоронних органів у поточному році.

Перед депутатами звітували керівник Сумської місцевої прокуратури Володимир КОВТУН і начальник сектору Сумського відділу поліції Микола МАЛЬЦЕВ.

Доповідачі коротко розповіли про діяльність у поточному році правоохоронних органів, які вони представляють, про перебіг розслідування деяких справ, насамперед резонансних і тих, що стосуються діяльності структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств.

Володимир Ковтун звернув увагу депутатів на необхідність встановлення камер відеоспостереження по місту та закликав обранців звертати більше уваги на раціональне та ефективне використання бюджетних коштів, що дозволить забезпечити відповідні умови проживання сумчан.

Микола Мальцев висловив думку, що налагодження вуличного освітлення сприятиме покращенню криміногенної ситуації в місті.

Опісля доповіді представник прокуратури відповів на запитання депутатів. До представника поліції таких не було.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО поцікавився розслідуванням справи по КП «Сумижитло», зокрема тим, як повертатимуться городянам кошти, які, на його переконання, були в них украдені. У свою чергу, очільник міста зазначив, що ретельно занотував озвучені доповідачами пропозиції, і також наголосив на встановленні жорсткого контрою за використанням бюджетних коштів, за якістю робіт, що виконуються за кошти міського бюджету, на об’єктивній оцінці землі.

Подібне звітування представників правоохоронних органів, зауважив міський голова, має бути постійним.