0012.jpg

24 жовтня у Сумах стартує голосування за проекти громадського бюджету. Таке рішення ухвалила на своєму розширеному засіданні у вівторок Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету.

Члени ради обговорювали організацію чергового етапу впровадження партиципаторного бюджетування у нашому місті – голосування за проекти, які були подані сумчанами. Нагадаємо, що таких було 75, а після їх експертизи та оцінки фахівцями структурних підрозділів щодо можливості реалізації та затвердження Координаційною радою, у переліку позитивно оцінених залишилося 59. Загальноміських з них 12, решта – локальні.

На засіданні мова йшла про створення пунктів для голосування, організацію їх роботи. Таких визначили аж 43, аби як можна більша кількість сумчан мала можливість віддати свій голос на підтримку ініціатив містян поруч з місцем проживання або роботи. Нагадаємо, що городяни можуть проголосувати за один загальноміський та один локальний проекти.

Тож аби організувати ефективну роботу таких пунктів, на засіданні запросили представників структурних підрозділів міської ради та комунальних установ, на базі яких і виділять необхідні приміщення.

Затвердили члени ради і новий бланк для голосування, аби спростити городянам його заповнення та у подальшому – підрахунок голосів.

Заслухали інформацію щодо стану готовності веб-ресурсу, на якому сумчани матимуть можливість підтримати проекти громадського бюджету у режимі онлайн.

На завершення присутні погодили провести спільну зустріч з авторами проектів, яка відбудеться у понеділок 17 жовтня, у каб. 59 о 17.00. На ній ініціативних городян ознайомлять з умовами проведення голосування і організації агітаційної та інформаційної кампанії на підтримку проектів.

Також у понеділок запланували і офіційно оголосити про початок голосування у рамках партиципаторного бюджету. Зробить це під час брифінгу голова Координаційної ради Андрій БАРАНОВ. Початок – о 13.00 (каб. 59).