Print
Hits: 1786

Сумчани голосують за проекти, подані до Сумської міської ради у рамках громадського (партиципаторного) бюджету. До завершення голосування – 6 листопада – залишилися лічені дні, тож варто поспішити.

Тож якщо вам не байдуже, як розвиватиметься наше місто, хто прагне впливати на розподіл та використання бюджетних коштів – не гайте часу і долучайтеся до загальноміського голосування.

Все, що потрібно, прийти з паспортом на один з 43-х пунктів для голосування, розташованих в усіх міських бібліотеках, у закладах освіти, комунальних установах, на площі Незалежності, 2, Харківській, 35, ЦНАПі. Вони працюють щодня з 11.00 до 19.00.

Підтримати ініціативи земляків можна і не виходячи з дому чи роботи – проголосувавши на сайті http://initiativ.e-dem.in.ua/sumy

Оберіть один з 11 загальноміських проектів та один з 48 – локальних (тих, що стосуються певних мікрорайонів міста).

Нагадаємо: сумчани пропонують облаштування парків, зон відпочинку, прибудинкових територій, спортивних та дитячих майданчиків, благоустрій територій.

Проекти, які отримають найбільше голосів сумчан, будуть обов’язково реалізовані міською владою. На це у бюджеті міста передбачать 5 млн. грн.

Наразі лідером серед пунктів для голосування є школа №5 та №22, де свої голоси віддали близько 400 місцевих жителів.

Не відстають від них і переважна більшість сумських бібліотек, де вже зустрічають другу сотню охочих проголосувати.

Громадський бюджет – нова для сумчан справа, тож і ставлення до неї – різне. Є серед нас такі, що готові стояти у черзі, аби проголосувати, чи привести з собою родичів, друзів, знайомих. А потім допитуються: чи проект нашого району – у лідерах, хто ще з сусідів не підтримав?

На жаль, вистачає й таких, у кого власна хата - десь на краю міського життя і фраза: «мені воно не потрібне» перетворюється на життєвій девіз. Хоч потім і бурчатимуть, що усе погано, та нічого не робиться...

А у декого просинаються і ревнощі: мовляв, чому нам потрібно голосувати за благоустрій сусіднього двору, у нашому ж ніяких проектів немає, то і там нічого «видумувати»...

Тож давайте продемонструємо, що ми з вами живемо у одному спільному домі, зробити його кращим та комфортнішим нам до снаги разом!

Детальніше про перелік проектів, умови голосування, пункти для голосування, онлайн-голосування на сайті pb.smr.gov.ua