Print
Hits: 3758

Сумська міська рада прийняла рішення від 25.01.17 № 1728–МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 29 червня 2016 року № 921-МР «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Суми».

Зміни пов'язані з тим, що ставки цього податку прив’язані до розміру мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2017 року суттєво зросла і складає 3200 грн.

У зв’язку з внесеними змінами до Податкового кодексу України та з метою недопущення пропорційного зростання податкового навантаження на мешканців міста та юридичних осіб, департаментом забезпечення ресурсних платежів був підготовлений відповідний проект рішення Сумської міської ради.

Цей проект розроблений в межах повноважень органу місцевого самоврядування стосовно встановлення місцевих податків; погоджений з постійною комісією з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Сумської міської ради та підтриманий депутатами 25 січня на сесії Сумської міської ради.

Цим документом внесені зміни до базового рішення в частині переліку об’єктів, які не є об'єктом оподаткування, та зменшені в два рази ставки податку у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.