Print
Hits: 1738

Міська влада тримає на контролі розслідування дорожньо-транспортної пригоди, що сталася торік 30 грудня поблизу кінно-спортивної школи по вул. Веретенівська, в наслідок якої 12-річна сумчанка Софія ШТЕПА отримала тяжкі тілесні ушкодження.

 Для того, аби з’ясувати, на якій стадії наразі триває розслідування обставин ДТП, 1 лютого зібралася комісія з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності та приватизації.

Оперативну інформацію депутатам надали начальник Сумського відділу поліції Павло КАРАБУТА та старший слідчий в особливо важливих справах відділу розслідування злочинів в сфері транспорту СУ ГУНП в Сумській області Дмитро ОТСТАВНИХ.

Як повідомив головний правоохоронець міста, вже проведено велику кількість слідчих дій і заплановано ще низку експертиз.

Проте батько постраждалої дівчинки Дмитро Штепа занепокоєний тим, аби запис  обставин ДТП з відеореєстратора автівки, яка здійснила наїзд на його доньку, був оприлюднений якомога швидше та у повному обсязі.

Павло Карабута запевнив, що втручань у систему відеореєстратора бути не може і це з’ясовується дуже легко. Тож справа, безсумнівно, буде розслідуватися справедливо.

На цьому наголосив і старший слідчий Дмитро Отставних. Він повідомив, що після того, як КП «Шляхрембуд» розчистить ділянку дороги по вул. Веретенівська, 1/15, де й стався нещасний випадок, будуть надалі з’ясовуватися деталі цієї події.

Дмитро Штепа жодних нарікань на роботу слідчих не висловив. На запитання секретаря міської ради Андрія БАРАНОВА, чи звертався водій до батьків дівчинки з пропозицією допомогти фінансово у її лікуванні, Дмитро Штепа відповів, що водій після набуття справою розголосу через адвоката передав близько 10 тис. грн. на лікування дитини. На них батьки купили ліки для Софії. Загалом, сказав батько дівчинки, за весь час її лікування вже було витрачено близько 30 тис. грн.

Разом із головою комісії Олександром ЗИМЕНКОМ Дмитро Штепа звернулися до правоохоронців не затягувати розслідування і діяти в рамках чинного законодавства, аби винуватець поніс справедливе покарання. Той факт, що водій автівки є досить заможним, також не повинен впливати на розслідування та його результат.