005.jpg

У обласному центрі розпочалася робота з опрацювання проектів громадського бюджету, які мають бути реалізовані міською владою у 2017 році.

Минулого тижня відбулася робоча нарада, яку провів голова Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми Андрій БАРАНОВ. За її результатами головні розпорядники коштів, відповідальні за реалізацію проектів, отримали низку завдань та доручень.

Серед іншого – у стислі терміни спільно з авторами опрацювати та узгодити завдання на проектування (технічні завдання) закріплених за ними проектів, а також скласти календарний план їх виконання.

Ці матеріали оприлюднять на Інформаційному порталі Сумської міської ради у розділі «Партиципаторний бюджет».

Також мова йшла про механізми співпраці головних розпорядників коштів та авторів проектів щодо моніторингу їх виконання.

Планується винести це питання на розгляд Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми.

Нагадаємо, за результатами голосування мешканців міста були визначені проекти, які будуть реалізовані міською владою у рамках бюджету участі. Це 7 загальноміських проектів (від одного автор у подальшому відмовилась) та 10 локальних. На їх виконання у міському бюджеті передбачено 5 млн. грн. Серед відповідальних головних розпорядників коштів – виконавчий комітет, департамент інфраструктури міста та управління капітального будівництва та дорожнього господарства.