Print
Hits: 1657

На початку ХХІ сесії міської ради міський голова Олександр ЛИСЕНКО відзначив хокеїсток Муніципального спортивного клубу «Сумчанка» – володарів Кубка європейських чемпіонів з індорхокею «Трофі» серед жіночих команд.

Олександр Лисенко подякував спортсменкам, їх наставникам та фахівцям команди за вагомий внесок у розвиток спорту і популяризацію індорхокею на Сумщині, підготовку спортсменів високого класу, прославлення і підняття престижу міста Суми. Під щирі оплески депутатів та присутніх на сесії він вручив команді Грамоту та цінний подарунок, а кожній спортсменці та головному тренеру Світлані МАКАЄВІЙ – квіти.

Остання, звертаючись до депутатського корпусу, наголосила на тому, що спортивний клуб потребує підтримки влади.

«Ці дівчата – сумчанки. Вони виросли поруч із вами, вони роблять усе можливе, щоб привозити перемоги до нашого міста. Дівчата потребують вашої підтримки і визнання, і я впевнена, якщо ви приділятимете більше уваги розвитку фізичної культури і спорту, вам доведеться менше витрачати коштів на медицину, поліцію. Повірте мені, спорт – це велика справа», – зазначила наставник дівчат.

У відповідь міський голова запросив спортсменок і тренерів зустрітись наступного дня з тим, аби спільно обговорити питання подальшого розвитку цього виду спорту.

Нагадаємо, 19 лютого у м. Шяуляй (Литва) завершився розіграш Кубку європейських чемпіонів з індорхокею «Трофі». За чемпіонство в змаганнях та підвищення в класі боролися сім команд. «Сумчанка», отримавши перемогу у всіх матчах, стала володарем Кубка та повернулась до елітного дивізіону європейського індорхокею.