Print
Hits: 1596

Протягом тижня головні розпорядники коштів мають узгодити з авторами проектів план-графіки виконання робіт та технічні завдання на реалізацію проектів. Таке рішення ухвалила минулої п’ятниці Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми.

Провів засідання голова Координаційної ради Андрій БАРАНОВ. До спілкування запросили авторів проектів, представників Департаменту інфраструктури міста та управління капітального будівництва і дорожнього господарства. Саме ці два головних розпорядника коштів і мають виконати переважну більшість ініціатив-переможців громадського бюджету.

Про стан опрацювання проектів членів Координаційної ради поінформували начальник відділу Департаменту інфраструктури міста Роман РЯБОКОНЬ та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

По кожному проекту вони вже підготовили плани-графіки виконання робіт, які передали для узгодження та підписання авторам. Також посадовці розповіли, що фактично по усім проектам (крім тих, що стосуються очищення водойм) вже є домовленості з проектними організаціями. Тож чиновники готові спільно з авторами узгоджувати усю відповідну проектну документацію, технічне завдання на проектування, ескізи об’єктів тощо.

Після погодження відповідні документи будуть доступні на Інформаційному порталі Сумської міської ради для того, аби усі охочі мали можливість відстежувати хід виконання.

Під час обговорення автори проектів висловили свої пропозиції щодо планів-графіків проведення робіт, які будуть враховані.

Проекти, які стосуються промоції нашого міста, вже мають затверджений графік реалізації, триває розробка проектного завдання.  

Також Координаційна рада запропонувала управлінню освіти та науки опрацювати можливість реалізації проекту № 049 «Соціальна (безкоштовна) школа англійської мови», від виконання якого відмовилася автор, з тим, аби до його виконання долучився один з навчально-виховних закладів міста.

Нагадаємо, що за підсумками голосування переможцями були визначені 17 ініціатив сумчан: 7 – загальноміських та 10 локальних.

На засіданні говорили і про прийом пропозицій від містян щодо удосконалення Положення про громадський (партиципаторний) бюджет м.Суми, аби цьогорічний процес партиципаторного бюджетування у нашому місті став ще більш ефективним інструментом участі громади у розподілі частини міського бюджету. Пропозиції очікують до 7 березня на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Перелік проектів та відповідальних виконавців