003.jpg

3 березня позачергове засідання виконавчого комітету Сумської міської ради було зірвано провокативними діями одного з громадських активістів, який застосував у приміщенні димову шашку.

У порядку денному засідання виконавчого комітету було кілька важливих питань забезпечення життєдіяльності обласного центру, зокрема щодо діяльності громадського транспорту.

Серед них – «Про введення в дію рішення конкурсного комітету з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Суми».

Засідання відбувалося відкрито та публічно, проводилася онлайн-трансляція, і враховуючи значний суспільний резонанс, до приміщення прийшли і кілька груп громадських активістів.

Вони фактично не давали працювати членам виконавчого комітету, вимагали від них не затверджувати результати конкурсу. А далі стався безпрецедентний для нашого міста випадок: один з присутніх активістів підпалив та вкинув до приміщення димову шашку, поставивши під загрозу здоров’я і безпеку кількох десятків сумчан.

Небезпечний об’єкт вдалося перемістити у коридор, з місця засідання та кабінетів двох поверхів адмінбудівлі були виведені працівники та відвідувачі.

Перерване засідання «міського уряду» перенесли у інше приміщення, але через можливі подальші провокації, близько 15-ї години воно було закрите.

Такі відверто провокативні та насильницькі дії мали на меті, скоріш за все, залякати членів виконавчого комітету. І готувалися вони завчасно, бо навряд чи хтось з городян зазвичай носить з собою димові шашки...

На місце події прибула слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції. Наразі в приміщенні міської ради працюють правоохоронці, які з‘ясовують всі обставини події, встановлюють свідків та очевидців. Як повідомив начальник Сумського відділу поліції Павло КАРАБУТА, за фактом хуліганства відкрите кримінальне провадження, попередньо встановлений підозрюваний.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вже звернувся до начальника міського відділу поліції листа з проханням провести детальну перевірку за фактом.

Щодо розгляду питання, яке фактично було зірване, члени виконавчого комітету мають визначитися.