Print
Hits: 1644

26 квітня під час засідання XXV сесії міської ради депутати звернулися до Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України щодо дій ПАТ «Сумигаз» з приводу встановлення загальнобудинкових лічильників газу».

В тексті звернення йдеться про те, що до міської ради, міського голови та виконавчих органів протягом останніх півроку надходять чисельні звернення мешканців міста щодо неправомірних дій ПАТ «Сумигаз» з приводу встановлення всім мешканцям будинку, як побутовим споживачам, режиму постачання природного газу, за яким фактичний об’єм спожитого природного газу по кожному побутовому споживачу за відповідний попередній місяць визначається за граничними об’ємами споживання природного газу, з тих підстав, що мешканці будинку, нібито, відмовились від встановлення загальнобудинкового лічильника газу.

ПАТ «Сумигаз» в кожному випадку діє за однаковою незаконною процедурою, коли спочатку представники відповідної юридичної особи складають акти, де в якості порушення зазначається відмова всіх споживачів відповідних будинків (без жодних підтверджень такої відмови) від встановлення загальнобудинкового лічильника, що здійснюється за ініціативи та за кошти оператора ГРМ та не допуск представників оператора ГРМ для проведення монтажних робіт, а потім на підставі цих актів постійно діюча комісія ПАТ «Сумигаз» з розгляду актів про порушення встановлює всім мешканцям будинку режим постачання природного газу, за яким фактичний об’єм спожитого природного газу по кожному побутовому споживачу визначається за граничними об’ємами споживання природного газу.

Прямий умисел членів відповідної комісії, спрямований на вчинення вищезазначених неправомірних дій, упередженість та необ’єктивність, полягають в тому, що члени комісії чітко розуміли протиправність своїх дій та намагались незаконно збагатити публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Сумигаз», службовими особами якого вони є, вчиняючи протиправні дії, які підпадають під ознаки кримінально караних дій, визначених ст. ст. 356, 364, 367 Кримінального кодексу України.

З огляду на це, сумські депутати просять уповноваженого представника органу, покликаного згідно Конституції України, Закону України «Про Національну поліцію» здійснювати забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності припините це свавілля. Та в порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування вищенаведених обставин.