Print
Hits: 1347

14 липня відбулось засідання ініціативної групи з питань переформатування Ради учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів при міському голові.

На засіданні були присутні заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, голова Ради учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів при міському голові Володимир ЛАВРИК, начальник правового управління міської ради Олег ЧАЙЧЕНКО та близько тридцяти представників громадських організацій та спілок учасників бойових дій.

До порядку денного було внесені два питання: зміни персонального складу Ради та зміни до її Положення.

Володимир Лаврик повідомив, що відповідно до Указу Президента України від 18.03.2015 № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» та рекомендацій, викладених у розпорядженні голови Сумської обласної державної адміністрації від 08.06.2015 № 292-ОД «Про утворення ради ветеранів та учасників антитерористичної операції при Сумській обласній державній адміністрації», до складу Ради пропонується включити представників громадських організацій та спілок, які займаються вирішенням питань, що стосуються учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції та членів сімей загиблих воїнів.

Протягом визначеного часу відбувався прийом заявок від громадських організацій щодо кандидатур до оновленого складу Ради. Крім того, відбулася зустріч за круглим столом за участі міського голови та учасників АТО щодо розгляду проблемних питань соціального захисту та надання пільг.

Олег Чайченко запропонував ознайомитись з проектом змін до Положення про Раду учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів при міському голові, в якому зокрема відображені зміни щодо персонального складу з урахуванням вимог Указу Президента України від 18.03.2015 № 150/2015.

Під час емоційного обговорення проекту документу виникла потреба у його більш детальному опрацюванні учасниками.

У підсумку засідання було вирішено перенести на тиждень.

Проект розпорядження міського голови "Про Раду учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові" (без додатку про склад Ради)