0010.jpg

Під час апаратної наради директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ надав інформацію щодо якості питної води в червні.

За даними очільника комунального підприємства, упродовж місяця атестованою відомчою лабораторією КП «Міськводоканал» було відібрано 192 одиниць проб води перед подачею в розвідну мережу та виконано 576 аналізів на бактеріологічні показники , а також 53 одиниць проб та виконано 159 аналізів по контрольним точкам розвідної мережі на бактеріологічні показники. За результатами проведених аналізів не було виявлено порушень якості питної води по бактеріологічних показниках. Вода повною мірою відповідала вимогам показників епідемічної безпеки питної води ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Також у червні атестованою відомчою лабораторією КП «Міськводоканал» було відібрано 187 одиниць проб води перед подачею в розвідну мережу та виконано 1031 аналіз на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води , а також 52 одиниць проб та виконано 447 аналізів по контрольних точках розвідної мережі на санітарно-хімічні показники безпечності та якості питної води. Всі проби відповідали встановленим та погодженим нормативам за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості питної води.

На відміну від травня у перший місяць літа не було виявлено відхилень від встановлених нормативів ДСанПіНу 2.2.4-171-10, також зменшилася кількість звернень громадян міста щодо якості питної води (у травні було 14 звернень, у червні – п’ять).

У разі отримання негативних результатів лабораторних досліджень з показників безпечності та якості питної води негайно виявляються причини невідповідності якості питної води та проводяться роботи щодо їх ліквідації (промивка внутрішніх мереж), а також здійснюється повторний відбір проб питної води на відповідність нормативам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

Усі звернення громадян щодо якості питної води своєчасно розглядаються відомчою лабораторією КП «Міськводоканал» та здійснюється відбір проб питної води на лабораторні дослідження.

Нагадаємо, раніше міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив директору КП «Міськводоканал» тримати питання забезпечення сумчан якісною питною водою на постійному контролі та щомісяця доповідати на апаратній нараді з даного питання.

Дані досліджень