004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради вчергове порушив питання ліквідації осередків несанкціонованої (стихійної) торгівлі на території міста, зокрема на центральних вулицях.

Очільник Сум наголосив, єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок: «Люди не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків».

Наразі, з метою виявлення та припинення стихійної торгівлі інспектори з благоустрою, працівники відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, представники виконавчої служби, поліції та адміністративної комісії постійно проводять рейди.

«Перший позитивний крок рейдів є, – зазначив Олександр Лисенко. – На вул. Набережній річки Стрілка стихійну торгівлю майже ліквідували. Далі стоїть питання по вул. Засумській. Після того, як завершиться ремонт частини Центрального ринку, люди з вулиць мають перейти на визначені для торгівлі місця».

Олександр Лисенко доручив начальнику управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслану ГОЛОПЬОРОВУ сформувати ряд дієвих пропозицій щодо припинення стихійної торгівлі по місту загалом та тримати на контролі їх втілення.