0010.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО акцентував на тому, що необхідно прискорити роботи щодо ремонту та введення в експлуатацію ліфтів у будинках міста.

За інформацією директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, всього у Сумах налічується 867 ліфтів, з них 74 – не працюють. Наразі дев’ять ліфтів потребують поточного ремонту, 65 ліфтів – капітального.

«Із цих 65 ліфтів, що не працюють, 49 – увійшли до титульного списку на капітальний ремонт. І до кінця поточного року роботи будуть завершені, – розповів посадовець. – Щодо 16 підйомників, що залишилися, наразі проводиться експертиза і якщо буде додаткове фінансування, то зроблять їх у цьому році, якщо ні – наступного».

Потому Григорій Яременко детально зупинився на здійсненні ремонту ліфтів за адресами, зокрема зазначив, що минулого тижня капітально відремонтували пасажирські ліфти по вул. Івана Сірка, 21 та вул. СКД, 12 (І, ІІІ, VI під’їзди). Щодо ремонту ліфтів по вул. С. Табали, 52б, він повідомив, що роботи там розпочались в липні у трьох під’їздах. Планують здати в експлуатацію І під’їзд до кінця серпня, ІІ та ІІІ під’їзди – до 15 вересня.

Разом з тим, Олександр Лисенко зосередив увагу керівництва департаменту інфраструктури міста на тому, щоб перші два тижні після ремонту спостерігали як працюють запущені ліфти.

Залишивши дане питання на контролі, міський голова зауважив: «Маємо посилити та прискорити роботи щодо ремонту ліфтів. Повинен бути відповідний план дій від початку до завершення ремонту підйомників, аби питання було вирішено у найкоротші терміни».