007.jpg

Щопонеділкову апаратну нараду міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпочав із питання готовності міського господарства до опалювального сезону 2018-2019 років.

Як повідомила заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ, обслуговуючі організації міста готують сумські оселі до запуску тепла відповідно до графіків. На сьогодні вже видані акти готовності на 92% будинків.

За її словами, наразі краще за всіх справляється КП «Сумитеплоенергоцентраль» і ПРБП «Рембуд», всі інші приблизно мають однакові показники виконаних робіт. Вона назвала незадовільною роботу ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс».

«ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс», який обслуговує вісім будинків, поки нас не викликав ні на один об'єкт», – зазначила Надія Покутня.

У свою чергу керівник Дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола ЖОВТОБРЮХ повідомив, що по території їх обслуговування видано близько 90% актів готовності. Непроста ситуація у ПП «Рубін», там прийнято чотири із семи будинків та «КК «Коменерго-Суми» – 66 із 77 будинків.

Щодо готовності до зимового періоду житлових будинків, що мають централізоване опалення і де вже створені ОСББ директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО поінформував, по 84 будинкам, які уклали договори з обслуговуючими організаціями, – 54 акти підписані, по 76 будинкам, де самі обслуговують мережі, – 18 актів підписані.

Також посадовець зазначив, що минулого тижня збирали нараду з головами ОСББ, під час якої їм вкотре пояснили, що входить до їхніх обов’язків при підготовці до опалювального сезону, також наголосили на необхідності пришвидшити виконання робіт.

Тож міський голова Олександр Лисенко доручив всім керівникам обслуговуючих організацій міста доопрацювати питання й до кінця тижня бути готовими до опалювального сезону на 100%.

«Залишився тиждень, щоб вже на 100% бути готовими до запуску тепла, – наголосив очільник обласного центру. – Далі вже будемо дивитися по середньодобовій температурі й будемо приймати рішення. Чекаю у четвер о 16:00 всі папери про 100% готовність».