004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО на початку щопонеділкової апаратної наради доручив профільному заступнику Олександру ЖУРБІ, директору департаменту інфраструктури міста Едуарду ВЕЛИТЧЕНКУ та директору КП «Міськводоканал» Анатолію САГАЧУ розібратись у причинах незадовільного стану води у р. Псел.

Відповідне доручення очільник міста надав з огляду на інформацію з соцмереж, де містяни скаржились на викиди, що впадали в р. Псел начебто з очисних споруд КП «Місьководоканал».

Проте директор цього комунального підприємства Анатолій Сагач спростував дану інформацію і принагідно зазначив, що як тільки вона з’явилась, на місце події одразу виїхала лабораторія, фахівці якої разом із водолазною службою комунального підприємства працюють там і зараз.

«Вже вдалось з’ясувати, що перевищень будь-яких показників немає. Подібні ситуації спостерігаються кожного літа, коли з підвищенням температури повітря з дна річки піднімаються відклади. Що ж до очисних споруд КП «Місьководоканал», то вони як вчора, так і сьогодні працюють згідно з регламентом», – розповів Анатолій Сагач.

Все ж міський голова Олександр Лисенко наполіг на створенні робочої групи, яка б надала відповідний висновок, і було знято усі закиди у бік підприємства.

Окрім того, керманич міста зажадав, аби результати досліджень надавались йому особисто. Результати останніх проб, за словами Анатолія Сагача, будуть готові сьогодні по обіді.