002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом зі своїм заступником Вірою МОТРЕЧКО та начальником управління освіти і науки Антоніною ДАНИЛЬЧЕНКО відвідав школу № 10.

Керівництво міста проінспектувало хід виконання ремонтних робіт, які розпочали задля оновлення закладу до нового навчального року.

Перевіривши навчальні кабінети, хол та оглянувши фасад будівлі, який утеплюється, очільник міста повідомив: «Загалом цьогоріч з міської скарбниці на ремонти та утримання закладів освіти ми спрямували 40 млн грн., адже важливо підтримувати в належному стані приміщення шкіл – утеплювати їх, замінювати комунікації, ремонтувати покрівлі, щоб дітям було комфортно і затишно навчатись. Нині у всіх школах міста впроваджуються різнопланові заходи з енергозбереження, що дозволить заощаджувати кошти закладів і спрямовувати на їх подальше утримання».

Безпосередньо у школі № 10 цього року на виконання наступної черги утеплення фасаду з міського бюджету виділено 1 млн грн. Ще 200 тис. грн. використали на капітальний ремонт внутрішніх приміщень. Що ж до утримання закладу, то для цього знадобилось 200 тис. гривень. За ці кошти придбали дидактичні матеріали, дезінфікуючі та миючі засоби, канцелярське приладдя, шкільну та спортивну форми для дітей-сиріт, класні журнали, новорічні подарунки для дітей пільгових категорій та інші речі та обладнання, необхідні для повноцінного освітнього процесу.

Як повідомила заступник міського голови Віра Мотречко, наразі у всіх школах міста тривають ремонтні роботи. Згодом кожну із них перевірить профільна комісія. Особливу увагу, підкреслила посадовиця, приділятимуть умовам, в яких навчатимуться «першачки». Тому активно створюється освітнє середовище Нової української школи, на що у 2019 році спрямували 5 млн грн. державної освітньої субвенції, 2,1 млн грн. з міського бюджету та 599 тис. грн. з міського та обласного бюджетів коштів, передбачених на виконання виборчих програм депутатів.

До слова, цього року у Сумах функціонуватиме 110 перших класів, у яких навчатимуться 3 120 учнів.