006.jpg

Місце під знесеною Літньою естрадою, що розташовувалась на території дитячого парку «Казка», й надалі слугуватиме винятково для відпочинку сумчан.

Про це в інтерв`ю Муніципальному інформаційному порталу повідомив директор КП «Сумикомунінвест» Олег ЛЕВЧЕНКО.

Будівля «Літньої естради» була введена в експлуатацію у 1980 році.

Останні 15 років вона знаходилась у занедбаному стані, і є висновок про її аварійний стан. Аби убезпечити життя та здоров`я відпочивальників та прибрати розсадник антисанітарії, керівництво комунального підприємства вийшло до депутатського корпусу з пропозицією про списання з балансу КП «Сумикомунінвест» Сумської міської ради споруди «Літня естрада», розташованої на території дитячого парку «Казка».

16 грудня 2015 року було прийняте відповідне рішення.

Відколи він очолив комунальне підприємство, що опікується парком, повідомив Олег Левченко, жодних пропозицій щодо збереження наявної там мозаїки ані від фахівців з архітектури, ані від громадськості не надходило.

Перед демонтажем споруди працівники КП «Сумикомунінвест» разом із будівельниками розглянули можливість відділення візерунка від стіни або збереження разом із нею, втім, з`ясувалось, що такої технічної можливості немає. Відтак, мозаїку теж довелось прибирати.

Жодних сторонніх будівель на місці Літньої естради, запевнив очільник комунального підприємства, не буде. Територію розчистять і облаштують зелену зону. Можливо, згодом тут з`явиться ігрова чи спортивна зона, але це будуть легкі конструкції і в жодному разі не капітальні споруди.

Благоустрій у дитячому парку «Казка», зазначив Олег Левченко, наводитимуть і далі. У планах на поточний рік – висадка зелених насаджень (щонайменше 400 одиниць), реконструкція схилу та липневої каналізації з вул. Новомістенської, ремонт вбиральні, замощення доріжок плиткою.