Print
Hits: 1588

Минулого тижня в Сумах демонтували 20 рекламних носіїв, які були встановлені на світлофорних об’єктах.

Про це під час апаратної наради повідомив директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА.

Роботи з демонтажу відбувались у п`ятницю і мали продовжитись наступного дня. Втім, несприятливі погодні умови не дозволили працювати на електричних мережах.

 Сьогодні відповідну роботу відновлять. За словами Олександра Вегери, протягом наступних трьох днів приберуть усі 54 об`єкти реклами, які демонтують відповідно до рішення виконкому від січня 2014 року.

Ті з них, які мають дозвіл, але заважають нормальній організації дорожнього руху, можуть бути перенесені на нові місця. Їх мав визначити департамент містобудування та земельних відносин.

За словами в. о. начальника департаменту Ольги БОНДАРЕНКО, пошук таких місць для розміщення демонтованих рекламних носіїв триває.

Самі ж підприємці, які завітали на апаратну нараду, поскаржились, що з ними про перенесення рекламних вивісок ніхто попередньо не розмовляв. Лише було повідомлення у письмовій формі.

Заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ наголосив, що всі роботи будуть здійснюватися відповідно до рішення виконавчого комітету, що було ухвалено ще два роки тому. І зволікати з демонтажем не можна з огляду на те, що вивіски заважають безпечному дорожньому руху, а це може призвести до непередбачуваних наслідків.

Разом із тим заступник міського голови закликав профільний департамент швидше визначатись із новими місцями для рекламних носіїв, що розміщені відповідно до дозволів, але перешкоджають дорожньому руху.